Manifest TATA

Hét manifest voor een betere wereld.

Ayomi

De bibliotheek van de toekomst heet BKSY. De prettige app houdt bij wie jouw boeken leent en andersom. Bij de lancering van deze app vertelde ‘k dit verhaal. Het credo van BKSY ‘Wij houden van boeken en geloven in delen’ inspireerde deze vertelling.

Rokus

Uit de voorstelling met Eefje de Visser en het Orkest van Utrecht, verteld op 4 mei 2015 in de Domkerk te Utrecht en op 5 mei op het Bevrijdingsfestival Utrecht.

Beest

Ik was nog heel jong toen ik voor het eerst hoorde van het Zwarte Schaap. Vader zat boos op een gammele tuinstoel. Stond op, ging weer zitten; ongecontroleerde spanning. Details van zijn nijd bleven me onduidelijk, maar helder was dat de toorn zich richtte op dat Schaap. Het had weer toegeslagen.

Lamme hond

Een verhaal bestaat bij de gratie van een probleem. Het probleem van dit verhaal is dat er geen probleem is. Het werd me verteld door een halfzijdig verlamde herdershond. Op zijn sterfbed. Helaas stierf de tweevoeter voor het einde van zijn vertelling.

Tableau Marine

Voor de expositie ‘Tasten in het Duister’ vroeg het Zeeuws Museum o.m. Christian Jankowski, Maarten Vanden Eynde en Katja Mater te speculeren over de betekenis van een zwaar beschadigd schilderij van Marinus van Reymerswale (1490-1546). Op de opening deed ik hetzelfde in deze vertelling.

Zeven suggestieve vragen aan The Boney King of Nowhere

Hoffelijk en integer, zo gaat de Vlaamse Bram Vanparys door het leven. Als The Boney King of Nowhere maakte hij reeds drie platen, waarvan de laatste onlangs uitkwam. Reden om de singer/songwriter zeven suggestieve vragen te stellen.

Fritzlar

Middenin de bossen bij Fritzlar, in het Noorden van Duitsland, staat een reusachtige driemaster. De middelste mast is geknakt en de buik van het schip vermolmd. Aangetast door zowel de tand des tijds als de vraag hoe in ’s hemelsnaam zo’n piratenvoertuig middenin het bos terechtkwam. Achterin de kajuit, waar in zeewaardiger tijden de kapitein kantoor hield, woont nu Fioris. Zijn haar is vlasblond, zijn ziel eenzaam en zijn hart gebroken.